Reserveren

Altijd de laagste prijs.

Reserveer via onze website:


Reserveer
een kamer

Reserveer
een tafel

Reserveer online

Oosterscheldekreeft

Oosterscheldekreeft

OosterscheldekreeftEen bijzonder 'product' uit de Oosterschelde

Vanaf 1 april is de Oosterscheldekreeft weer als specialiteit verkrijgbaar in Hostellerie Schuddebeurs. Er is een 3 gangen kreeftenmenu met de Oosterscheldekreeft verkrijgbaar vanaf
€ 75,00 per persoon. Dit menu is uit te breiden met nog twee mooie gerechten waarin de Oosterscheldekreeft ruim vertegenwoordigd is. U vindt het aktuele kreeftenmenu 2024 hieronder. 

Kreeften menu 2024

Kleine salade met Oosterscheldekreeft, watermeloen, snijboon, zeevenkel en lavendelmayonaise

In gerookte boter geweld vlees van Oosterscheldekreeft, met asperges en zeegroenten. 

Dessert van de patissier 

Kreeften Arrangement

Oosterscheldekreeft menu 2024Specialiteit van de chef

Het voorgerecht is een frisse salade met watermeloen, waarop malse stukken Oosterscheldekreeft gedresseerd zijn, mooi gedecoreerd met kruiden uit onze eigen tuin. Het hoofdgerecht is al jaren dé specialiteiten van de chef-kok. Veel gasten kijken reikhalzend uit naar dit gerecht en reserveren ruim van te voren een tafel om weer te genieten van deze specialiteit. Het gerecht bestaat uit malse stukken gekookt vlees van Oosterscheldekreeft, geweld in gerookte boter, met dikke witte asperges en zeegroenten van de schorren in Kerkwerve. Een ander specialiteit van onze chef is de romige bisque van Oosterscheldekreeft die met citroengras en gember geparfumeerd is, deze “Oriëntal Style” verrijkt de bisque enorm, zonder dat de verfijnde en zachte smaak van de Oosterscheldekreeft verloren gaat.

In het Oosterschelde kreeften menu is het ook mogelijk om een traditionele kreeftenbereiding te krijgen, een Oosterscheldekreeft van de Big Green Egg BQQ, of Oosterscheldekreeft Bellevue, met een kleine salade en verse mayonaise!  Een gekookte Oosterschelde kreeft heerlijk geserveerd met lamsoren en witte asperges is natuurlijk ook mogelijk en verkrijgbaar als gerecht in het Oosterschelde kreeften menu.

Wat de Oosterscheldekreeft zo bijzonder maakt is de Zeeuwse oorsprong van dit mooie product. Het zwarte goud uit de Oosterschelde wordt gevangen door kleinere & traditionele vissers in de Oosterschelde, maar ook in het Veersemeer en in de Grevelingen. Hostellerie Schuddebeurs heeft dagelijks aanvoer van de Visser Jan Bout uit Bruinisse. De kreeft die we u serveren is daardoor gegarandeerd super vers en is diezelfde dag gevangen en aangevoerd door visserman Jan Bout. Juist deze versheid en korte tijdsspanne tussen vangst en serveren is wat het eten van een Oosterscheldekreeftmenu in Hostellerie Schuddebeurs zo bijzonder maakt. Het aanvoer traject is kort, van visserman naar kok in slechts een paar uur!

In het seizoen van de Oosterscheldekreeft van 1 april tot 15 juli is de Oosterscheldekreeft als menu verkrijgbaar in Hostellerie Schuddebeurs, maar ook op de a la carte menukaart vindt u verschillende gerechten waarin deze Oosterscheldekreeft verwerkt is.

Oosterschelde kreeft Arrangement

  • 1 x Overnachting & ontbijt
  • 1 x 4 gangen Oosterscheldekreeft menu
  • Prijs vanaf € 155 pp. 
Kreeften Arrangement

Oosterscheldekreeft ArrangementMet heerlijk 4 gangen kreeftenmenu

Voor onze hotelgasten is er natuurlijk weer een Oosterscheldekreeft arrangement beschikbaar. Dit jaarlijks terugkerende arrangement omvat een overnachting in een van de in 2019/2020 gerenoveerde kamers, heerlijk ontbijt en een 4 gangen Oosterscheldekreeft menu. Dit arrangement is beschikbaar vanaf € 155,- per persoon en is van april tot juli een van de meeste geboekte arrangementen.

In de zomermaanden is Hostellerie Schuddebeurs een prachtige uitvalsbasis voor fietsers, golfers en wandelaars die door middel van dit arrangement een verblijf combineren met een Oosterscheldekreeft diner. Reserveer het Oosterscheldekreeft arrangement en verblijf in een fraaie kamer naar keuze.